Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, idealne na przyjęcia i święta.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 119
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 119
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Jaja ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz ocet. Pieczemy przez 25 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Po ostygnięciu przekroić ciasto na dwie części.
Jaja ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, kakao, proszek do pieczenia oraz ocet. Pieczemy przez 15 - 20 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni.
Czerwone galaretki rozpuść w ½ litra wody. Dodaj starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Tak samo z galaretką zieloną. Ugotuj budyń Wystudź. Utrzyj z margaryną, olejkiem waniliowym oraz cukrem pudrem waniliowym.
Układaj warstwami; jasny biszkopt, krem, galaretka, krem, ciemny biszkopt, krem, galaretka, krem, jasny biszkopt. Całość posyp cukrem pudrem waniliowym.