Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z dodatkiem śmietany 30% i oleju jest delikatny i puszysty.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Ciasto Mąkę wymieszać z kakao, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, przesiać. Posiekać z masłem, zagnieść ciasto, szczelnie zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut.
Masa serowa Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier, zmiksować. Dodać ser z wiaderka, serek mascarpone, olej, budyń i powtórnie zmiksować. Z laski wanilii wydrążyć ziarenka, dodać do sera razem ze skórką pomarańczową. Schłodzoną śmietanę ubić, połączyć z masą serową, delikatnie wymieszać.
1/3 masy serowej wylać na podpieczone ciasto, ułożyć pokrojone ananasy, zalać pozostałym serem. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 1 godziny. Upieczony sernik pozostawić w piekarniku do ostudzenia.