Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno na spodzie biszkoptowym. Sernik z warstwami czekoladowymi i owocowymi. Sernik z owocami i galaretką. Ten sernik zrobiłam zamiast tortu na Urodziny w rodzinie. Sernik zrobił furorę wśród gości.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 429
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 80
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2672
Polecam.
Odsłon: 482
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 712
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 429
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 80
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2672
Polecam.
Odsłon: 482
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 712
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem.Miksując dodawać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z proszkiem do pieczenia, jednocześnie mieszać ale już łopatką.Przelać do tortownicy 27 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.20 min. w 175*. Wyjąć z piekarnika,trochę odczekać i obkroić bok, obrócić na ręcznik papierowy, zdjąć blaszkę i papier. Odstawić do przestygnięcia.Biszkopt włożyć z powrotem do tej samej tortownicy ale na dole z grubszą podkładką pod tort i wysoko zabezpieczonymi bokami.
krem 1-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę, ubić z pudrem, serem, jogurtem i frużeliną. Następnie dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wylać do tortownicy i schłodzić przynajmniej z pół godziny w lodówce.
krem 2- Nad parą roztopić czekolady w śmietance. Ostudzić i schłodzić przynajmniej z pół godziny w lodówce.Teraz postąpić jak z 1 kremem i wylać do tortownicy. Ponownie schłodzić w lodówce.
krem 3-Truskawki pokroić w cząstki. Znowu postąpić jak z 1 kremem z tym że truskawki wmieszać na koniec po dodaniu żelatyny. Wylać do tortownicy i schłodzić.
krem 4- Najpierw zetrzeć czekoladę na tarce jarzynowej. Postąpić jak z 1 kremem, lecz czekoladę wmieszać na koniec po żelatynie. Wylać do tortownicy i schłodzić kilka godzin w lodówce. Najlepiej przez całą noc. ( Ta warstwa była zbędna, sernik był bardzo wysoki.)
owoce-Truskawki przekroić na pół i ułożyć wokół sernika. Ułożyć borówkę. Winogron przekroić i ułożyć w tortownicy.Maliny przebrać i ułożyć w tortownicy.Odsączone brzoskwinie, pokroić w plasterki i ułożyć w środku tortownicy.
galaretka-Zagotować wodę, odstawić z palnika i zaraz rozpuścić w niej galaretki.Ostudzić do lekkiego tężenia i wlać delikatnie po wszystkich owocach. Sernik schłodzić.
Po schłodzeniu i zastygnięciu galaretki, zdjąć rant z tortownicy i zabezpieczenia.Przełożyć sernik na paterę z podkładką pod torty. Sernik przetrzymywać w lodówce. Przed podaniem udekorować miętą.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.