Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywa w cieście"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 46
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 64
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2754
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 229
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 165
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 46
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 64
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2754
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 229
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 165
Składniki
Warzywa oczyść, umyj. Brokuł podziel na różyczki, marchewki pokrój w słupki, ziemniaki na pół.
W garnku zagotuj litr wody, wsyp po szczypcie przypraw, dodaj koperek. Włóż brokuły, gotuj 3 minuty. Wyjmij łyżką cedzakową, przelej zimną wodą. Do tej samej gotującej się wody włóż marchewki i ziemniaki, gotuj 10 minut. Wyjmij, przelej zimną wodą, ostudź.
Ciasto: mleko, pół szklanki wody, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i 2 łyżki oleju dokładnie wymieszaj ze szczyptą soli i pieprzu. Odstaw na 15 minut.
Warzywa namocz w cieście, ułóż na mocno rozgrzanym oleju. Usmaż na złoty kolor ze wszystkich stron. Osącz z nadmiaru tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie