Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to słynny włoski deser popularny na całym świecie. Proponuję w wersji wegańskiej, jest wyjątkowo pyszny.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Do saganka dajemy wszystkie składniki na panna cottę. Mieszamy i powoli podgrzewamy. Gotujemy przez około 10 minut na wolnym ogniu aż krem trochę zgęstnieje. Chociaż i tak będzie dość rzadka, stężeje w lodówce. Masę rozlewamy do kokilek i przestudzamy. Potem wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny Kokilki wyjmujemy z lodówki i wykładamy je do góry dnem. Czekoladę rozpuszczamy na parze wodnej tuż przed podaniem panna cotty. Panna cottę posypujemy wegańskimi ciasteczkami i polewamy lekko ciepłą czekoladą.