Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie kremowa tarta bez pieczenia
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7009
Polecam.
Odsłon: 144
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5359
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2554
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7009
Polecam.
Odsłon: 144
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5359
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2554
Składniki
Przygotowanie: 20 min Czas oczekiwania: 4h Ilość składników podana na tartę 28cm Wykonanie w filmie poniżej :) ️Spód: rozgnieć 16 ciastek oreo (1 opakowanie) z 4 ciastkami pełnoziarnistymi, dodaj 2 płaskie łyżki masła orzechowego, 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego. Uformuj spód tarty na blaszce i włóż do lodówki. ️Karmel: rozpuść 100g brązowego cukru. Dodaj 100g rozpuszczonej twardej części mleka kokosowego, wymieszaj. Potem dolej jeszcze 25g twardej części mleka kokosowego, dosyp szczyptę soli. Wylej na spód tarty i włóż do lodówki. ️Czekolada: rozpuść 200g twardej części mleka kokosowego (jeśli jest bardzo twarda, bo zależy to od róźnych marek, wtedy 30g mleka kokosowego zastąp 30 ml wody), dodaj 200 g gorzkiej czekolady. Gdy czekolada się rozpuści, wylej masę na tartę. Włóż do lodówki na minimum 3 godz. Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl