Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze czekoladowe ciasto!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 59
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 59
Składniki
Do jednej miseczki należy przesiać przez sitko wszystkie sypkie produkty. Ciasto będzie wtedy delikatniejsze. Dokładniej wymieszaj, żeby proszek i soda zaczęły współgrać :)
W drugiej miseczce zmieszaj wszystkie mokre składniki. Delikatnie, dodaj do nich sypkie produkty i mieszaj do uzyskania pięknej, jednolitej konsystencji. Możesz zrobić sobie mini degustację ciasta ^^ Już jest dobre, prawda? :)
Piekarnik nastaw na 180stopni. Musi być dobrze rozgrzany. Nie zjemy zakalca :) Masę wylewaj po całej keksówce. Tak, jak z babką się robi, żeby nie wyrosła tylko w jednym miejscu. I do piekarnika na 30-40 min. Czujecie ten zapach? :) Mmmm...Ale jeszcze chwilę trzeba poczekać. Najpierw niech wystygnie.
Dekoracja: pół tabliczki mlecznej czekolady pół tabliczki gorzkiej czekolady z kawałkami orzechów 2 łyżki wody groszki czekoladowe kolorowa posypka
Nie lubię margarynowych polew, dlatego zastąpiłam ją wodą. Wydaje mi się smaczniejsza i nie robi się twarda, tylko tak...odpowiedni tężeje, ale nadal jest lekko płynna. :) Powoli i bez pośpiechu trzeba rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej.
Gdy nasze przecudowne ciasto już wystygnie, wciągamy z formy, kładziemy na kratkę i polewamy polewą. Kiedy czekolada trochę stężeje posypujemy ją groszkami i posypką ^^
Smacznego :)