Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6017
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 265
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6017
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 265
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy z kominkiem wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w tem.180 st.C na złoty kolor ok.35 mim.
Kaszę mannę gotować na mleku ciągle mieszając. Przykryć folią aluminiową i odstawić do wystygnięcia. Masło ucierać z cukrem i wystudzoną kaszą manną, dodając stopniowo sok i skórkę z cytryny.
Ciasto przekroić na dwa lub trzy płaty, przełożyć masą . Wierzch ciasta i boki też posmarować masą.
Płatki owsiane uprażyć na patelni, dodać masło , cukier i olejek migdałowy. Gotową posypką obsypać wierzch i boki ciasta. SMACZNEGO!