Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiedeńskie pączki z masą budyniową"
Polecam.
Odsłon: 165
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 272
Polecam.
Odsłon: 165
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 272
Składniki
Zagotuj wodę z masłem i szczyptą soli. Wsyp przesianą mąkę. Energicznie mieszaj, aż masa będzie gładka i zacznie odstawać od ścianek garnka. Zdejmij ją z ognia i odstaw do wystudzenia, następnie zmiksuj z pojedynczo dodawanymi jajkami.
Ciasto przełóż do szprycy cukierniczej. W garnku rozgrzej olej. Bezpośrednio do niego wyciskaj porcje ciasta, formując kulki. Smaż je na złoty kolor. Wyjmij łyżką cedzakową. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Z mleka, proszku na budyń i cukru ugotuj budyń. Wystudź go, utrzyj z masłem. Krem przełóż do szprycy do nadziewania pączków. Wciśnij krem w ciastka. Ew. posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina