Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto na kokosanki w kształcie zajączka wielkanocnego :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1013
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2857
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 960
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1721
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14657
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1013
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2857
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 960
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1721
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14657
Składniki
CIASTO: W misce utrzeć masło z cukrem, dodajemy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut. POLEWA: Na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy mleko, kakao oraz cukier, mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Wstawić do lodówki do przestygnięcia.
Pokrojone kawałki ciasta (ja użyłem foremki w kształcie zająca) zanurzamy w polewie, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Należy odstawić w chłodne miejsce aby polewa się zastygła.