Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto na kokosanki w kształcie zajączka wielkanocnego :)
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2604
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 252
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2604
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 252
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Składniki
CIASTO: W misce utrzeć masło z cukrem, dodajemy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut. POLEWA: Na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy mleko, kakao oraz cukier, mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Wstawić do lodówki do przestygnięcia.
Pokrojone kawałki ciasta (ja użyłem foremki w kształcie zająca) zanurzamy w polewie, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Należy odstawić w chłodne miejsce aby polewa się zastygła.