Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto na kokosanki w kształcie zajączka wielkanocnego :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10828
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2545
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10828
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2545
Składniki
CIASTO: W misce utrzeć masło z cukrem, dodajemy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut. POLEWA: Na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy mleko, kakao oraz cukier, mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Wstawić do lodówki do przestygnięcia.
Pokrojone kawałki ciasta (ja użyłem foremki w kształcie zająca) zanurzamy w polewie, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Należy odstawić w chłodne miejsce aby polewa się zastygła.