Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki to bardzo fajna propozycja na Wielkanoc, stosunkowo szybko się je robi, a do tego można pokombinować z ciastem, z masami i dekoracją, dzięki czemu każda z nich może być inna, co sprawi, że na świątecznym stole zrobi się bardzo kolorowo. A do dekoracji warto zaangażować dzieciaki. Dzisiaj kolejna odsłona babeczek. Tym razem dla miłośników mniej słodkich wypieków. Zapraszam na bardzo orzeźwiające cytrynowe muffinki.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Składniki
BABECZKI Roztopić masło i pozostawić do wystygnięcia. Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier trzcinowy i waniliowy, sól oraz skórkę z cytryny, wszystko razem wymieszać. W drugiej misce roztrzepać jajka, dodać jogurt i roztopione masło. Mokre składniki wlać do sypkich i bardzo dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20-25 min. KREM CYTRYNOWY Margarynę (najlepiej miękką) utrzeć z cukrem i jajkiem na pulchną masę. Pod koniec ucierania dodać wyciśnięty sok z cytryny i wymieszać. DEKORACJA Upieczone babeczki udekorować kremem (najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego), posypać wiórkami kokosowymi i migdałami.
Smacznego :)