Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś piekę małe ciastka na prezenty dla rodziny i przyjaciół. Wybrałem prosty przepis z ciasta twarogowego bez ręcznego wyrabiania. Wszystko jest bardzo proste, ale nauczysz się pysznego, wilgotnego ciasta.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4481
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12151
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4481
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12151
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Składniki
Wlej ciepłe mleko do głębokiej miski - 100 ml. Dodaj drożdże - 5g. Tam też rozbijamy 2 jajka, cukier - 100g, wanilia - 2g. Mieszamy. Umieszczamy tam twarożek - 180g, masło - 80g. Przykryj szczelnie folią na 1 godzinę.
Następnie dodaj tam rodzynki - 50g. Mieszać. Podzielić na puszki 70 * 80 / 100g. Ułóż na blasze do pieczenia. Przykryj na 1 godzinę plastikową folią do wyrośnięcia. Piec 40 ml w 180C. Udekorować. Podawaj przy świątecznym stole. Życzymy wszystkim szczęśliwej katolickiej i prawosławnej Wielkanocy!