Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciastka z korzenną nutą...
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84897
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2203
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9781
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3530
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6886
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84897
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2203
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9781
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3530
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6886
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki, następnie dodajemy margarynę i pozostałe składniki.
Wyrabiamy na gładką masę.
Z masy odrywamy kawałki i toczymy kulkę, a następnie spłaszczamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (aby się ciasto nie kleiło do rąk, biorę miskę z wodą i nawilżam ręce przed zrobieniem ciastka ).
Pieczemy w 180 st. ok. 20-25 min. do zrumienienia ciastek. Życzę smacznego :)