Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciastka z korzenną nutą...
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 446
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2620
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 446
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2620
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki, następnie dodajemy margarynę i pozostałe składniki.
Wyrabiamy na gładką masę.
Z masy odrywamy kawałki i toczymy kulkę, a następnie spłaszczamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (aby się ciasto nie kleiło do rąk, biorę miskę z wodą i nawilżam ręce przed zrobieniem ciastka ).
Pieczemy w 180 st. ok. 20-25 min. do zrumienienia ciastek. Życzę smacznego :)