Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciastka z korzenną nutą...
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5047
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2586
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 407
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 132
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1619
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5047
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2586
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 407
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 132
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1619
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki, następnie dodajemy margarynę i pozostałe składniki.
Wyrabiamy na gładką masę.
Z masy odrywamy kawałki i toczymy kulkę, a następnie spłaszczamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (aby się ciasto nie kleiło do rąk, biorę miskę z wodą i nawilżam ręce przed zrobieniem ciastka ).
Pieczemy w 180 st. ok. 20-25 min. do zrumienienia ciastek. Życzę smacznego :)