Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ,zwykle ciasto do kawki i herbatki .
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67651
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1883
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67651
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1883
Składniki
Mleko lekko podgrzac z maslem i drozdzami do rozpuszczenia masla.
Na wymieszana z cukrem make wlac mleko,dodac jaja i mieszac az odejdzie od lopatki (lyzki) Odstawic na pol godziny w cieple miejsce. Ciasto rozwalkowac, zwinac w rolade,rolade przeciac wzdluz na pol i skrecic.
Piec w nagrzanym piekarniku do temp.175 st.C. okolo 30-40 minut.. Po wystygnieciu polac lukrem (sok z cytryny z cukrem pudrem)lub posypac cukrem pudrem . Smacznego