Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieniec piaskowy z marcepanem"
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2138
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 101
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 384
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2138
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 101
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 384
Składniki
Kostkę do pieczenia Kasia przełóż do miseczki. Dodaj masę marcepanową pokrojoną w kostkę. Utrzyj mikserem na puszystą masę. W czasie ucierania porcjami wsyp cukier i kolejno wbij jajka. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do ucieranej masy. Dobrze wymieszaj całość mikserem.
Formę z kominkiem posmaruj Kostką do pieczenia Kasia, oprósz tartą bułką. Do tak przygotowanej foremki nałóż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C.
Wieniec piecz ok. godziny. Pod koniec pieczenia wbij w ciasto drewniany patyczek. Jeśli po wyjęciu będzie on suchy, ciasto jest już gotowe. Wyjmij je wtedy ostrożnie z foremki, odstaw do wystudzenia. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem. Wcześniej możesz wymieszać go z wanilią.
Czas przygotowania 60 minut Temperatura pieczenia 170°C Forma o śr. ok. 23 cm.Źródło: Tina