Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec w kruchym cieście"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1073
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1073
Składniki
Mięso pokrój. Włoszczyznę oczyść, zetrzyj. Cebulę obierz, potnij na cząstki. Jarzyny i mięso zalej bulionem. Odstaw na dobę. Potem warzywa z mięsem obsmaż na oleju. Dodaj słoninę. Duś 2 godz. Dołóż wątróbkę. Duś jeszcze 15 min.
Kajzerki namocz, odciśnij, zmiel razem z mięsem i warzywami. Wbij jajka. Przypraw, wyrób.
Formę w kształcie wieńca posmaruj tłuszczem, obsyp bułką tartą. Nałóż masę mięsną. W masę wetknij jajka na twardo. Piecz 45 min w 180°C.
Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj je i potnij w paski. Przestudzony pasztet wyjmij z formy, owiń paskami ciasta. Piecz około 20 minut w 180°C.
16 porcji, 30 min + 1 doba, 135 min, 65 minŹródło: Naj