Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieniec z mielonego mięsa"
Polecam.
Odsłon: 213
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 64
Polecam.
Odsłon: 213
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 64
Składniki
Ugotuj na twardo sześć jajek. Wystudź je w zimnej wodzie i obierz. Cebulę obierz, pokrój drobno i obsmaż na oleju. Mięso wymieszaj z jednym surowym jajkiem. Dodaj obsmażoną cebulę i majonez. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptami soli i czarnego pieprzu.
Wszystko to dobrze wymieszaj, aż powstanie jednolita masa. Wysmaruj tłuszczem formę na babkę, wysyp bułką tartą i napełnij do połowy mięsem. W jednakowych odległościach rozłóż na nim gotowane jajka i lekko wciśnij je w masę mięsną.
Przykryj drugą częścią mięsa i wstaw do zapieczenia do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piecz przez ok. 60 minut.Źródło: TV14