Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie wilgotne muffiny o zapachu korzennych przypraw. Przygotujecie je błyskawicznie z kilku podstawowych składników. Są tak dobre, że cała blacha znika już pierwszego dnia.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112928
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 249
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 537
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 476
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 847
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112928
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 249
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 537
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 476
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 847
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, kakao, przyprawę do piernika i cukier.
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do wystudzenia.
Do osobnej miski wbij jajka, wlej mleko i przestudzone masło. Składniki wymieszaj widelcem.
Do mokrych składników dodawaj stopniowo suche składniki. Ciasto mieszaj do połączenia (do rozbicia wszystkich grudek).
Czekoladę pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do ciasta.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Ciasto rozlej równomiernie do foremek, do 3/4 wysokości.
Wilgotne muffiny piernikowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 17 minut (do suchego patyczka).