Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik, który nie musi leżakować. Jest dobry od razu po upieczeniu. A przy tym wilgotny – po prostu idealny :)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 107
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 102
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 107
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 102
Składniki
Piwo zagotowujemy i lekko studzimy. W jednej misce mieszamy przesianą mąkę z kakao, sodą oczyszczoną, białym pieprzem, imbirem i cynamonem. W drugiej misce miksujemy na puszystą masę dwa całe jajka z cukrem. Ciągle miksując dolewamy płynny miód oraz olej. Stopniowo dosypujemy wymieszane sypkie produkty a na końcu piwo. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do suchego patyczka). Po ostudzeniu polewamy polewą czekoladową (domowej roboty lub gotową).