Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny piernik z powidłami. Wychodzi niezwykle delikatny i puszysty. Przygotuj go na weekend. Aromat powideł, przypraw korzennych, kakao i miodu cudownie wypełni cały Wasz dom. Jest tak dobry, że zawsze znika do ostatniego okruszka.
mikser, keksówka 10x30 cm
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10111
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9150
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6520
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10111
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9150
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6520
Składniki
Mąkę przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodaj kakao i przyprawę do piernika. Składniki wymieszaj.
W rondelku roztop masło. Dodaj miód i powidła. Składniki wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Następnie do ubitych jajek dodawaj naprzemiennie mokre i suche składniki.
Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto na piernik przelej do formy.
Wilgotny piernik z powidłami wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni. Piecz przez około 50-60 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i zostaw do wystudzenia.
Przygotuj polewę na piernik. Miękkie masło wymieszaj z płynnym miodem i serkiem.
Wystudzone ciasto wyjmij z formy, zdejmij papier. Piernik przełóż na deskę lub tacę. Na górze rozsmaruj polewę. Udekoruj porzeczkami i rozmarynem. Smacznego!