Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny piernik z powidłami. Wychodzi niezwykle delikatny i puszysty. Przygotuj go na weekend. Aromat powideł, przypraw korzennych, kakao i miodu cudownie wypełni cały Wasz dom. Jest tak dobry, że zawsze znika do ostatniego okruszka.
mikser, keksówka 10x30 cm
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Składniki
Mąkę przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodaj kakao i przyprawę do piernika. Składniki wymieszaj.
W rondelku roztop masło. Dodaj miód i powidła. Składniki wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Następnie do ubitych jajek dodawaj naprzemiennie mokre i suche składniki.
Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto na piernik przelej do formy.
Wilgotny piernik z powidłami wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni. Piecz przez około 50-60 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i zostaw do wystudzenia.
Przygotuj polewę na piernik. Miękkie masło wymieszaj z płynnym miodem i serkiem.
Wystudzone ciasto wyjmij z formy, zdejmij papier. Piernik przełóż na deskę lub tacę. Na górze rozsmaruj polewę. Udekoruj porzeczkami i rozmarynem. Smacznego!