Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny piernik z powidłami. Wychodzi niezwykle delikatny i puszysty. Przygotuj go na weekend. Aromat powideł, przypraw korzennych, kakao i miodu cudownie wypełni cały Wasz dom. Jest tak dobry, że zawsze znika do ostatniego okruszka.
mikser, keksówka 10x30 cm
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 172
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 172
Składniki
Mąkę przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodaj kakao i przyprawę do piernika. Składniki wymieszaj.
W rondelku roztop masło. Dodaj miód i powidła. Składniki wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Następnie do ubitych jajek dodawaj naprzemiennie mokre i suche składniki.
Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto na piernik przelej do formy.
Wilgotny piernik z powidłami wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni. Piecz przez około 50-60 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i zostaw do wystudzenia.
Przygotuj polewę na piernik. Miękkie masło wymieszaj z płynnym miodem i serkiem.
Wystudzone ciasto wyjmij z formy, zdejmij papier. Piernik przełóż na deskę lub tacę. Na górze rozsmaruj polewę. Udekoruj porzeczkami i rozmarynem. Smacznego!