Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Winogronowe torciki"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 92
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2259
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 728
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 92
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2259
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 728
Składniki
1Jajka ubij na pianę razem z cukrem kryształem. Wmieszaj delikatnie mąkę oraz cukier waniliowy. Blachę wyłóż pergaminem.
Na przygotowaną blachę wylej ciasto, starannie rozsmaruj. Piecz 5-10 minut w temp. 220 st. Formę wyjmij z piekarnika, biszkopt pozostaw do ostudzenia.
Proszek budyniowy rozprowadź w odrobinie mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem pudrem. Wlej rozrobiony budyń. Ugotuj gęsty krem. Wystudź. Połącz z ubitą na sztywno kremówką.
Za pomocą foremek wykrój z ciasta kółka. Połowę posmaruj kremem, przykryj resztą biszkoptów. Wierzch i boki torcików posmaruj pozostałym kremem. Odstaw do stężenia. Boki obsyp zrumienionymi płatkami migdałowymi. Na wierzchu rozłóż owoce. Zalej tężejącą galaretką.
czas ok. 60 min; porcja – 270 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety