Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1300
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18455
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1300
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18455
Składniki
Zrobienie ciasta; Margarynę roztopić w garnku, przestudzić i dodać żółtka, cukier, mąkę przesianą z proszkiem. Ciasto krótko zagnieść ręką. Odłożyć małą garstkę ciasta i umieścić ją w zamrażarce. Będzie z niej kruszonka. Resztę ciasta wyłożyć na blaszkę 25/25, nakłuć widelcem i piec w 170* 15 minut Zrobienie bezy; Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dosypujemy cukier. Beza ma się szklić, ma być sztywna. To oznaka, że podczas pieczenia nie opadnie. Owoce; Rabarbar obieramy i kroimy na dwu lub trzy centymetrowe kawałki. Z gruszki usuwamy gniazda nasienne, nie obieramy jej, również kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone owoce i winogrona mieszamy z cukrem pudrem i skrobią. Na spód upieczonego ciasta kładziemy owoce, na nie wykładamy bezę i ścieramy ciasto, które daliśmy do zamrażarki. Całość pieczemy 40 minut w 160*