Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47746
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165610
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 397
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47746
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165610
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 397
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 101
Składniki
Zrobienie ciasta; Margarynę roztopić w garnku, przestudzić i dodać żółtka, cukier, mąkę przesianą z proszkiem. Ciasto krótko zagnieść ręką. Odłożyć małą garstkę ciasta i umieścić ją w zamrażarce. Będzie z niej kruszonka. Resztę ciasta wyłożyć na blaszkę 25/25, nakłuć widelcem i piec w 170* 15 minut Zrobienie bezy; Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dosypujemy cukier. Beza ma się szklić, ma być sztywna. To oznaka, że podczas pieczenia nie opadnie. Owoce; Rabarbar obieramy i kroimy na dwu lub trzy centymetrowe kawałki. Z gruszki usuwamy gniazda nasienne, nie obieramy jej, również kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone owoce i winogrona mieszamy z cukrem pudrem i skrobią. Na spód upieczonego ciasta kładziemy owoce, na nie wykładamy bezę i ścieramy ciasto, które daliśmy do zamrażarki. Całość pieczemy 40 minut w 160*