Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Zrobienie ciasta; Margarynę roztopić w garnku, przestudzić i dodać żółtka, cukier, mąkę przesianą z proszkiem. Ciasto krótko zagnieść ręką. Odłożyć małą garstkę ciasta i umieścić ją w zamrażarce. Będzie z niej kruszonka. Resztę ciasta wyłożyć na blaszkę 25/25, nakłuć widelcem i piec w 170* 15 minut Zrobienie bezy; Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dosypujemy cukier. Beza ma się szklić, ma być sztywna. To oznaka, że podczas pieczenia nie opadnie. Owoce; Rabarbar obieramy i kroimy na dwu lub trzy centymetrowe kawałki. Z gruszki usuwamy gniazda nasienne, nie obieramy jej, również kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone owoce i winogrona mieszamy z cukrem pudrem i skrobią. Na spód upieczonego ciasta kładziemy owoce, na nie wykładamy bezę i ścieramy ciasto, które daliśmy do zamrażarki. Całość pieczemy 40 minut w 160*