Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Białka wymieszaj z solą, ubij na sztywną, lśniącą pianę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, małymi porcjami domieszaj do utartych żółtek. Dołóż pianę z białek. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Dużą blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Rozsmaruj na niej równomiernie ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180oC. Piecz 25 minut. Wiśnie oraz czekoladę drobniutko posiekaj.
Gorący biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń pergamin. Posmaruj marmoladą. Posyp wiśniami i czekoladą. Zwiń. Odłóż do wystudzenia.Źródło: Naj