Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18007
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 491
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 972
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7494
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8848
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18007
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 491
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 972
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7494
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8848
Składniki
Wyściełamy papilotkami formę do muffinek. Ciastka kruszymy i dodajemy roztopione masło. Mieszamy i wykładamy do papilotek.
Wiśnie miksujemy blenderem na gładką masę. Do małej miseczki wlewamy ciepłą wodę. Wodę posypujemy żelatyną i zostawiamy na około 8 minut. W tym czasie żelatyna napęcznieje i powstanie nam swojego rodzaju galaretka.
Do sera dodajemy cukier i miksujemy następnie dodajemy wiśnie i na końcu żelatynę.
Masę serowo wiśniową przekładamy do zagłębień w formie. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy ok. 2 godziny. a najlepiej całą noc
gdy serniczki stężeją przyozdabiamy bitą śmietaną