Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 316
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 316
Składniki
Wyściełamy papilotkami formę do muffinek. Ciastka kruszymy i dodajemy roztopione masło. Mieszamy i wykładamy do papilotek.
Wiśnie miksujemy blenderem na gładką masę. Do małej miseczki wlewamy ciepłą wodę. Wodę posypujemy żelatyną i zostawiamy na około 8 minut. W tym czasie żelatyna napęcznieje i powstanie nam swojego rodzaju galaretka.
Do sera dodajemy cukier i miksujemy następnie dodajemy wiśnie i na końcu żelatynę.
Masę serowo wiśniową przekładamy do zagłębień w formie. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy ok. 2 godziny. a najlepiej całą noc
gdy serniczki stężeją przyozdabiamy bitą śmietaną