Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1142
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420669
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1142
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420669
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1822
Składniki
Wyściełamy papilotkami formę do muffinek. Ciastka kruszymy i dodajemy roztopione masło. Mieszamy i wykładamy do papilotek.
Wiśnie miksujemy blenderem na gładką masę. Do małej miseczki wlewamy ciepłą wodę. Wodę posypujemy żelatyną i zostawiamy na około 8 minut. W tym czasie żelatyna napęcznieje i powstanie nam swojego rodzaju galaretka.
Do sera dodajemy cukier i miksujemy następnie dodajemy wiśnie i na końcu żelatynę.
Masę serowo wiśniową przekładamy do zagłębień w formie. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy ok. 2 godziny. a najlepiej całą noc
gdy serniczki stężeją przyozdabiamy bitą śmietaną