Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo szybko znikający po zrobieniu polecam
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3185
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 602
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3185
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 602
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Ciasto:margarynę utrzec z cukrem pudrem dodajac po 1 żółtku , cukier waniliowy , mąkę z proszkiem do pieczenia i amoniakiem . Na końcu dodac piane z białek , Ciasto podzielic na 3 równe cześci. do jednej dac orzechy , druga z kakao a trzecia pozostaje taka jak jest.upiec 3 placki w temp 180 stopni ok 30 min
Masa wisniowa:Kompot przecedzic , wisnie wydrylowac , kompot uzupełnic woda do 3/4 wysokosci słoika i zagotowac .rozpuścic w ugotowanym kompocie 2 galaretki wisniowe. Gdy zaczna teżec dodac do nich wydrylowane wiśnie i wymieszac.
Masa cytrynowa:Smietany 'Snieżki' ubic z mlekiem , dodac teżejące galaretki cytrynowe (rozpuszczone wczesniej obydwie w 1 szkl wody).Połączyc razem
Przełożenie placka :od spodu placek orzechowy , masa wisniowa , placek jasny , smietana śnieżka , placek ciemny z kakao , na wierzch lukier i gotowe