Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowe z masą jogurtową i wiśniami. Ciasto na górze też jogurtowe, polane w esy-floresy. Ciasto wyszło pyszne.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 268
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 268
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Rozdrobnić palcami, odłożyć mniejszą połowę ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
Posypać solidnie bułką tartą i rozrzucić wiśnie.(tutaj były mrożone)
Rozsypać pozostawioną kruszonką po wiśniach.
masa-Jajka zmiksować z cukrem. Dodać ser, jogurt i zmiksować,na niskich obrotach miksera. Przesiać budynie i ponownie zmiksować. Wylać masę na kruszonkę. (masa będzie rzadka)
Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia.Ciasto ostudzić.
krem-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę, ubić z fixem,cukrem pudrem i jogurtem. Następnie dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wylać na zimne ciasto i schłodzić.
esy-Polewę roztopić nad parą, przelać do rożka papierowego albo buteleczki z dzióbkiem.Polać górę ciasta w esy-floresy.