Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto, które wymaga nieco czasu i wysiłku, ale smak i zachwyt gości jest niesamowity. Moim zdaniem dodanie wiśni zamiast klasycznych bananów powoduje, że wypiek nabrał nieco kwaśniejszego smaku. jest to deser, który zachwyci domowników i gości oraz uratuję nie jedno przyjęcie. Siłą tego wypieku jest jego efektowny wygląd, smak oraz aromat.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 68
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 68
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Składniki
Ciasto czekoladowe: Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej i mleko. Miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wlewamy do formy. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Kroimy na dwie połowy. Masa śmietankowa: Zimną śmietanę miksujemy na puch. Dodajemy cukier puder i śmietnafix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę kroimy na drobne kawałki. Dodajemy do masy. Mieszamy. Dodatkowo: Wiśnie drylujemy lub używamy mrożonych. Gotujemy wraz z cukrem w garnku. Dodajemy dżemfix. Mieszamy. Studzimy. Ze spodu ciasta wykrawamy dno zostawiając rant. W środku spodu układamy wiśnie. Na wiśniach układamy krem. Pozostałe ciasto rozkruszamy na wierzchu kremu. ciasto chłodzimy dwie godziny w lodówce.