Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik według klasycznego włoskiego przepisu Cytrynowy aromat nadaje mu świeży i orzeźwiający smak.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Składniki
W misce wymieszać ricottę, mascarpone, jajko, mąkę cukier i skórkę otartą z jednej cytryny. Można to zrobić mikserem lub po prostu łyżką
Masło pokroić na kawałki, umieścić w osobnej misce, dodać do niego 250 g cukru, 50 g mąki i 4 żółtka. Zagnieść na gładką masę.
¾ ciasta wyłożyć na spód i wzdłuż brzegów wysmarowanej tłuszczem blaszki. Do środka wlać serową masę, a na wierzchu ułożyć kratkę z pozostałej części ciasta.
Sernik piec w 180 stopniach przez mniej około 45 minut, aż ciasto będzie miało złoty kolor.