Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny przepis,delikatne i pyszne ciasteczka:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 824
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 824
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Miksujemy razem wino,oliwe z oliwek,sok z cytryny i cukier.Dodajemy mąkę,zagniatamy ciasto.Z ciasta wycinamy paski,rolujemy i ukłdamy z nich kółeczko łącząc końce.Górną stroną uciskamy w cukrze i wykładamy na blasze.
Pieczemy w mocno rozgrzanym piekarniku 175 stopni ok 10-12 minut.Ja użyłam wina białego pół słodkiego,ale z powodzeniem można użyć każdego białego.