Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoskie tiramisu"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 210
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 153
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 210
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 153
Składniki
1. Kawę zalej szklanką wrzątku, dodaj likier, ostudź. Żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj serek mascarpone i cukier waniliowy, zmiksuj. Białka ubij na sztywno z ostatnią łyżką cukru. Dodaj do masy z serka i żółtek, wymieszaj.
Biszkopty zanurzaj w kawie. Wyłóż nimi spód blachy. Nałóż część masy serowej, oprósz kakao. Przykryj kolejną warstwą biszkoptów. Postępuj tak do wyczerpania składników. Wierzch posmaruj masą i oprósz kakao.
czas ok. 30 min; porcja – 420 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety