Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wykwintny tort Czarny Las"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 359
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 359
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z 15 dag cukru i cukrem waniliowym. Dodaj mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj na gładkie ciasto. Wmieszaj ubite ze szczyptą soli białka.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Wlej ciasto. Tortownicę wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. Piecz około 40 minut. Wyjmij, przestudź i przekrój biszkopt na dwa spody.
Kremówkę ubij na sztywno z pozostałym cukrem. Wiśnie przełóż do rondelka, ogrzewaj, aż się rozmrożą, a woda odparuje. Skrop 1-2 łyżkami wiśniówki. Zdejmij z ognia, przestudź. Blaty przełóż ubitą kremówką i wiśniami. Ozdób resztą kremówki i płatkami migdałowymi.
czas ok. 90 min; porcja – 490 kcal, cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety