Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wyśmienity sernik na zimno z malinami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 49
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 49
Składniki
Biszkopty połam na mniejsze kawałki a potem rozdrobnij blenderem na pył. Dodaj przestudzone masło. Wymieszaj, by dokładnie się połączyły. Tak przygotowaną masą ciasteczkową wylep dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzącej wody. Odstaw, by wystygła. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij na sztywno mikserem, pod koniec stopniowo dosypując przesiany cukier puder oraz cukier wanilinowy. Następnie dodaj serek homogenizowany oraz wystudzoną żelatynę, delikatnie zmiksuj. Dodaj połowę umytych malin, wymieszaj.
Masę przelej na biszkoptowy spód, wierzch wyrównaj łyżką. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Tuż przed podaniem wierzch udekoruj pozostałymi malinami i pokruszonymi ciasteczkami amaretti.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 370 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie