Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wyśmienity sernik na zimno z malinami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13485
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6116
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13485
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6116
Składniki
Biszkopty połam na mniejsze kawałki a potem rozdrobnij blenderem na pył. Dodaj przestudzone masło. Wymieszaj, by dokładnie się połączyły. Tak przygotowaną masą ciasteczkową wylep dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzącej wody. Odstaw, by wystygła. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij na sztywno mikserem, pod koniec stopniowo dosypując przesiany cukier puder oraz cukier wanilinowy. Następnie dodaj serek homogenizowany oraz wystudzoną żelatynę, delikatnie zmiksuj. Dodaj połowę umytych malin, wymieszaj.
Masę przelej na biszkoptowy spód, wierzch wyrównaj łyżką. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Tuż przed podaniem wierzch udekoruj pozostałymi malinami i pokruszonymi ciasteczkami amaretti.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 370 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie