Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie to prawdziwy hit wśród ciast. Pięknie wyrasta, nie opada i do tego udaje się za każdym razem (nawet początkującym kucharzom). Świetnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Mąkę przesiej przez sito. Dodaj do niej cukier, masło, jajka i proszek do pieczenia. Pamiętaj, aby masło i jajka były w temperaturze pokojowej. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i daj do lodówki na minimum godzinę. W ten sposób wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Ubij pianę z białek z 5 jaj. Dodaj do nich połowę cukru wskazanego w przepisie. Twój cel to uzyskanie bardzo sztywnej piany.
Pozostałą część cukru utrzyj z masłem. Dodaj cukier waniliowy. Dodaj jajko i ser. Ucieraj, aż uzyskasz puszystą masę. Wtedy dodaj budyń, proszek do pieczenia i wszystko wymieszaj drewnianą łyżką. Piana nie może opaść.
Na blachę do ciasta wyłóż papier do pieczenia. Rozwałkuj ciasto i wyłóż nim równomiernie całą powierzchnię formy. Wylej masę serową i ułóż na niej brzoskwinie z puszki pokrojone na grube plastry. Piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.