Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie serka śmietankowego i ciasteczek jest aksamitne, słodkie oraz pyszne. Sernik ciasteczkowy Biscoff przygotujesz bez pieczenia.
Do tego przepisu potrzebujesz tortownicy o ok. 19-21 cm średnicy.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 234
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 234
Składniki
Ciasteczka dokładnie pokrusz. Możesz to zrobić za pomocą specjalnej nakładki w blenderze albo malaksera. Dobrym pomysłem jest też włożenie ciastek do szczelnego worka i kruszenie ich wałkiem kuchennym. Masło rozpuść na małym ogniu.
Połącz ciasteczka z masłem. Wyłóż przygotowaną masą spód tortownicy, wcześniej nasmarowany delikatnie tłuszczem. Włóż do lodówki.
Rozpuść żelatynę w ciepłej wodzie i odstaw do napęcznienia. Serek śmietankowy razem z cukrem pudem zmiksuj aż do połączenia składników. Dodaj teraz krem ciasteczkowy i dalej mieszaj.
Ubij śmietanę na sztywną pianę. Za pomocą szpatułki dodawaj powoli ubitą śmietanę i łącz delikatnie, aż składniki się połączą. Na koniec dodaj ekstrakt z wanilii i napęczniałą żelatynę, dokładnie wymieszaj.
Na schłodzony spód wylej masę i włóż do lodówki najlepiej na całą noc, aby sernik ciasteczkowy Biscoff stężał.
Po tym czasie udekoruj ciasto masą krówkową. Aby lepiej się rozprowadzała, wcześniej podgrzej puszkę w gorącej wodzie. Posyp posiekanymi orzechami.