Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie serka śmietankowego i ciasteczek jest aksamitne, słodkie oraz pyszne. Sernik ciasteczkowy Biscoff przygotujesz bez pieczenia.
Do tego przepisu potrzebujesz tortownicy o ok. 19-21 cm średnicy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4783
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 874
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4783
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 874
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1332
Składniki
Ciasteczka dokładnie pokrusz. Możesz to zrobić za pomocą specjalnej nakładki w blenderze albo malaksera. Dobrym pomysłem jest też włożenie ciastek do szczelnego worka i kruszenie ich wałkiem kuchennym. Masło rozpuść na małym ogniu.
Połącz ciasteczka z masłem. Wyłóż przygotowaną masą spód tortownicy, wcześniej nasmarowany delikatnie tłuszczem. Włóż do lodówki.
Rozpuść żelatynę w ciepłej wodzie i odstaw do napęcznienia. Serek śmietankowy razem z cukrem pudem zmiksuj aż do połączenia składników. Dodaj teraz krem ciasteczkowy i dalej mieszaj.
Ubij śmietanę na sztywną pianę. Za pomocą szpatułki dodawaj powoli ubitą śmietanę i łącz delikatnie, aż składniki się połączą. Na koniec dodaj ekstrakt z wanilii i napęczniałą żelatynę, dokładnie wymieszaj.
Na schłodzony spód wylej masę i włóż do lodówki najlepiej na całą noc, aby sernik ciasteczkowy Biscoff stężał.
Po tym czasie udekoruj ciasto masą krówkową. Aby lepiej się rozprowadzała, wcześniej podgrzej puszkę w gorącej wodzie. Posyp posiekanymi orzechami.