Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis, według którego łatwo i szybko przygotujesz takie ciasteczka, które po prostu rozpływają się w ustach. Mąkę zaparzamy gorącym tłuszczem, stąd zaparzane ciasteczka.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3568
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2098
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1081
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 288
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3568
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2098
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1081
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 288
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli. Masło rozpuścić dolać do niego 6 łyżek ciepłej wody. Gorący tłuszcz przelać do mąki, zagnieść ciasto. Jeśli będzie mało elastyczne można dolać więcej wody. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut. Cukier wymieszać z cynamonem. Potem ciasto rozwałkować na grubość max do 1 cm i wykrawać dowolne wzory. Każde ciasteczko obtoczyć w cukrze i przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. Piec 12-16 minut w 180 C.