Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarza się, że mamy ochotę na coś słodkiego – domowego, a nie mamy ani czasu ani chęci na pieczenie ciasta. Wówczas warto zrobić ten deser. Jabłka podczas pieczenia zrobią się mięciutkie, a kruszonka wspaniale się przypiecze i będzie słodko chrupać. W dodatku potrzebujemy zaledwie chwilę by to przygotować :)
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 227
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 901
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 227
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 901
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki (ja ścieram na tarce). Z mąki, masła, cukru trzcinowego, cynamonu i wiórek kokosowych zagniatamy kruszonkę. Jabłka możemy zapiekać albo w formie do muffinek (wyjdzie nam 6 małych porcji), albo w kokilkach do zapiekania (wówczas wyjdą 3 porcje). Formę smarujemy delikatnie masłem, wykładamy plasterki jabłek, a na wierzch kruszymy kruszonkę. Zapiekamy ok. 30 min. w 180 stopniach. Smacznego!