Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane naleśniki z sosem czekoladowym to propozycja na wyjątkowy deser lub obiad z okazji Dnia Dziecka. Doskonale smakują i są przy tym łatwe w przygotowaniu. Tak przygotowany deser posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. W mojej wersji tej prostej słodkości naleśniki są z nadzieniem z białego sera, ale możecie przygotować takie, jakie lubicie.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 25
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 163
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 25
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 163
Składniki
Ciasto: Mąkę, jajka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz 250 ml mleka miksujemy. Do ciasta dolewamy pozostałe mleko, olej oraz wodę. Miksujemy. Patelnie mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy smalec. Smażymy naleśniki po około minucie z dwóch stron. Studzimy. Nadzienie: Ser mielimy. Dodajemy cukier. Mieszamy. Sos czekoladowy: Ciepłą śmietanę łączymy z gotowym sosem czekoladowym, Formę żaroodporną smarujemy masłem. Naleśniki wypełniamy nadzieniem serowym. Zawijamy w rulon. Następnie kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki naleśników stawiamy pionowo. Zalewamy sosem czekoladowym. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika naleśniki są gotowe do zjedzenia.
Zapraszam na mojego bloga !