Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5510
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1009
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1430
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5510
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1009
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1430
Składniki
Wykonanie: Żurawinę wcześniej namoczyć. Kaszę włożyć do zgotowanego mleka z jedną łyżką masła, cynamonem i solą do smaku. Zamieszać, gotować na wolnym ogniu a gdy zacznie gęstnieć, przełożyć do wcześniej przygotowanego naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i podpiec do zrumienienia to jest około 15 minut. Resztę masła utrzeć z cukrem, żółtkami, twarogiem, dodać ubitą na sztywno pianę i delikatnie wymieszać z odsączoną żurawiną i przełożyć na podpieczoną kaszę jaglaną. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni około15 minut do zrumienienia.