Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8551
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7041
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4802
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327528
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8551
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7041
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4802
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327528
Składniki
Wykonanie: Żurawinę wcześniej namoczyć. Kaszę włożyć do zgotowanego mleka z jedną łyżką masła, cynamonem i solą do smaku. Zamieszać, gotować na wolnym ogniu a gdy zacznie gęstnieć, przełożyć do wcześniej przygotowanego naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i podpiec do zrumienienia to jest około 15 minut. Resztę masła utrzeć z cukrem, żółtkami, twarogiem, dodać ubitą na sztywno pianę i delikatnie wymieszać z odsączoną żurawiną i przełożyć na podpieczoną kaszę jaglaną. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni około15 minut do zrumienienia.