Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie.
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 263
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1605
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 594
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 263
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1605
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 594
Składniki
Wykonanie: Żurawinę wcześniej namoczyć. Kaszę włożyć do zgotowanego mleka z jedną łyżką masła, cynamonem i solą do smaku. Zamieszać, gotować na wolnym ogniu a gdy zacznie gęstnieć, przełożyć do wcześniej przygotowanego naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i podpiec do zrumienienia to jest około 15 minut. Resztę masła utrzeć z cukrem, żółtkami, twarogiem, dodać ubitą na sztywno pianę i delikatnie wymieszać z odsączoną żurawiną i przełożyć na podpieczoną kaszę jaglaną. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni około15 minut do zrumienienia.