Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie.
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 19
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 375
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 504
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1135
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 19
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 375
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 504
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1135
Składniki
Wykonanie: Żurawinę wcześniej namoczyć. Kaszę włożyć do zgotowanego mleka z jedną łyżką masła, cynamonem i solą do smaku. Zamieszać, gotować na wolnym ogniu a gdy zacznie gęstnieć, przełożyć do wcześniej przygotowanego naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i podpiec do zrumienienia to jest około 15 minut. Resztę masła utrzeć z cukrem, żółtkami, twarogiem, dodać ubitą na sztywno pianę i delikatnie wymieszać z odsączoną żurawiną i przełożyć na podpieczoną kaszę jaglaną. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni około15 minut do zrumienienia.