Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny pomysł na szybkie co nieco do kawy ... pyszne, eleganckie, proste ciacho. Smakuje na cieplo jak i na zimno kiedy ciasto juz przesiąknie sokiem z wiśni ... poezja :-)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 768
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5517
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9344
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 184
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 768
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5517
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9344
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 184
Składniki
Dno tortownicy lub formy do tarty o śr. 24cm. wyłozyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąc, pokroić na 4 paski o szerokości ok. 7-8cm
Na środku każdego paska ulożyć w rządku wiśnie, posypać cukrem
Brzegi ciasta dokładnie zlepić, nie zostawiając dziurek, ktorymi później mógłby wylecić sok. Powstanie długi walek
Zaczynając od środka formy zwijać ciasto w "ślimaka", kolejne wałki ciasta doklejac do poprzedniego.
Gotowego zawijańca posmarować mlekiem
Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni
Można zostawic do przestudzenia lub zajadać cieply. Wierzch posypać cukrem pudrem. Genialnie smakuje również z gałką ulubionych lodów
Smacznego :-)