Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijasy z jabłkiem i cynamonem"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1095
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1095
Składniki
50 min • Porcja ok. 390 kcal • Koszt sztuki 1,50 zł • Przepis na 8 sztuk
Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne, miąższ kroję w kostkę. Przekładam do garnka, dodaję cukier, gotuję ok. 10 min na średnim ogniu. Jabłka nie powinny być całkowicie rozgotowane. Pod koniec gotowania dodaję cynamon, mieszam i gotuję jeszcze 2-3 min. Studzę.
Ciasto francuskie rozkładam na desce. Układam na nim ostudzone jabłka. Ciasto zwijam w rulon i tnę go na plastry o gr. 3-4 cm.
Wykładam zawijasy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w temp. 180°C 10-15 min na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie