Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam was na przepyszne, i troszkę już zapomniane, dwukolorowe ciasto o wdzięcznej nazwie Zebra. Nie piekłam go już tak długo, że zapomniałam, jak cudownie smakuje:) Polecam !
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8557
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7045
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4808
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327551
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8557
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7045
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4808
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327551
Składniki
Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę, dolewam cienkim strumieniem olej, a następnie mleko o temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewam i mieszam z proszkiem do pieczenia i dosypuję do masy jajecznej.
Gotowe, dzielę na dwie równe części, do jednej dodaję kakao,
do drugiej zaś mąkę.
Tortownicę o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia i na środek wykładam trzy łyżki masy jasnej, a na jasną-trzy łyżki masy ciemnej i tak do wyczerpania obu rodzai ciast.
Piekarnik nagrzewam do 170°C-180°C i wstawiam ciasto na 40-50 min do suchego patyczka. Upieczone wyjmuję, odstawiam na 10-15 min, następnie wyjmuję z tortownicy i odstawiam by całkowicie ostygło.