Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to z pewnością jakaś odmiana sernika. Pięknie wyrosło. Domownikom bardzo smakuje. Polecam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 254
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1206
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 254
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1206
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Herbatniki rozkruszyć blenderem na piasek. Wymieszać z rozpuszczonym masłem. Tak otrzymaną masą wylepić spód tortownicy. Następnie dać ją na pół godziny do lodówki. Twaróg zblendować lub przepuścić dwa razy przez maszynkę do mielenia. Do tak przygotowanego twarogu dodać cukier, miękkie masło, jajka, budyń i ekstrakt waniliowy. Wszystkie składniki ucierać mikserem, aż powstanie jednolita masa. Puree z dyni, cukier, miękkie masło, ekstrakt waniliowy i jajka utrzeć mikserem w drugiej misce. Gdy już będzie jednolita masa dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Tortownicę wyjąć z lodówki. Nakładać na przemian po dwie łyżki masy na środek foremki. Zacząć od masy serowej. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku do 175 st. C 60-70 minut. Po całkowitym wystudzeniu polać polewą z rozpuszczonej w mleku i maśle czekoladzie.