Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zebra pod lekką pierzynką"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11504
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7878
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155046
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1099
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11504
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7878
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155046
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1099
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy. Utrzyj mikserem na jasny puszysty krem. Nie przerywając ucierania, wlewaj na zmianę małymi porcjami olej rzepakowy oraz wodę. Mąkę przesiej przez sitko razem z proszkiem do pieczenia. Dodaj do ciasta, zmiksuj. Masę podziel na dwie równe części. Do jednej z nich wsyp kakao, zmiksuj.
Wysoką tortownicę natłuść i wysyp tartą bułką. Na środek formy nakładaj na przemian po 2 łyżki masy ciemnej i masy białej. Na koniec delikatnie (jeden raz) zamieszaj masy widelcem. Piecz około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180 st. Pod koniec pieczenia sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone (wbity w babkę na sekundę powinien być suchy). Ciasto wystudź.
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dosypując pod koniec cukier puder i wlewając syrop malinowy. Krem wyłóż na ciasto, robiąc łyżką delikatne fale. Polej sosem malinowym.Źródło: Tina