Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie mam pojęcia skąd taka mało sympatyczna nazwa, ponieważ ciasto jest bardzo smaczne,
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105446
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4548
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105446
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4548
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Składniki
1. przygotować ciasto z podanych składników (tak jak ciasto kruche), podzielić na 2 części, 2. jedną cześć rozwałkować, upiec w 180-190 st ok 25 min, 3. ubić pianę z białek, dodać cukier, rozwałkować drugą część ciasta, wyłożyć na nie pianę, posypać płatkami, piec ok 30 min w 150-160 st, 4. sok wiśniowy wymieszać z wodą, zagotować, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, odstawić do stężenia, 5. na wystudzone ciasto bez piany wyłożyć wiśnie, zalać tężejącą galaretką, 6. śmietanę ubić ze śmietan-fixem, wyłożyć na zastygniętą galaretkę z wiśniami, przykryć ciastem z pianą, odstawić na kilka godzin, smacznego