Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magia Świąt Bożego Narodzenia. Miękkie zielone ciasteczka z dodatkiem zieleniny.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Składniki
Składniki w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki miksujemy w robocie z ostrzami na gładką masę. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego, masa jest dość rzadka. Jak nie mamy rękawa, możemy użyć torebkę śniadaniową, obcinając róg, lub zwinąć papier do pieczenia.
Ja użyłam metalowej dyszy, ale nie jest to konieczne, ponieważ ciastka i tak rozlewają się podczas pieczenia. Z rękawa wyciskamy okrągłe ciasteczka.
Ciasteczka dekorujemy cukrowymi ozdobami. Pieczemy w 175 C około 10 minut.