Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magia Świąt Bożego Narodzenia. Miękkie zielone ciasteczka z dodatkiem zieleniny.
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 50
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 50
Składniki
Składniki w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki miksujemy w robocie z ostrzami na gładką masę. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego, masa jest dość rzadka. Jak nie mamy rękawa, możemy użyć torebkę śniadaniową, obcinając róg, lub zwinąć papier do pieczenia.
Ja użyłam metalowej dyszy, ale nie jest to konieczne, ponieważ ciastka i tak rozlewają się podczas pieczenia. Z rękawa wyciskamy okrągłe ciasteczka.
Ciasteczka dekorujemy cukrowymi ozdobami. Pieczemy w 175 C około 10 minut.