Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magia Świąt Bożego Narodzenia. Miękkie zielone ciasteczka z dodatkiem zieleniny.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 364
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3892
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1346
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 364
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3892
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1346
Składniki
Składniki w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki miksujemy w robocie z ostrzami na gładką masę. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego, masa jest dość rzadka. Jak nie mamy rękawa, możemy użyć torebkę śniadaniową, obcinając róg, lub zwinąć papier do pieczenia.
Ja użyłam metalowej dyszy, ale nie jest to konieczne, ponieważ ciastka i tak rozlewają się podczas pieczenia. Z rękawa wyciskamy okrągłe ciasteczka.
Ciasteczka dekorujemy cukrowymi ozdobami. Pieczemy w 175 C około 10 minut.