Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamrożone truskawki to świetny pomysł na szybki deser.W tym przypadku świetnie sprawdziły się do ciasta. Fajne ciasto na zimowe popołudnie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27136
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27136
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier, żółtka i olej mieszam. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i kakao .Wsypuję do masy z jajek i delikatnie mieszam. Wylewam na blachę , piekę ok.30 minut z tem .170 stopni. Do suchego patyczka.Studzę.
Żelantynę rozpuszczam w 2 łyżkach wody. galaretki rozpuszczam w 1/2 litra wody , mieszam i dodaję zamrożone truskawki.
Upieczony biszkopt przecinam na dwie części. Śmietanęubijam na sztywno, dodaję cukier puder i żelantynę. Szybko mieszam i wykładam na jedną część biszkoptu , przykrywając drugą. Lekko dociskam.
Na górę ciasta wylewam tężejącą galaretkę z truskawkami. Wkładam do lodówki na ok. 2 godziny.