Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamrożone truskawki to świetny pomysł na szybki deser.W tym przypadku świetnie sprawdziły się do ciasta. Fajne ciasto na zimowe popołudnie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier, żółtka i olej mieszam. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i kakao .Wsypuję do masy z jajek i delikatnie mieszam. Wylewam na blachę , piekę ok.30 minut z tem .170 stopni. Do suchego patyczka.Studzę.
Żelantynę rozpuszczam w 2 łyżkach wody. galaretki rozpuszczam w 1/2 litra wody , mieszam i dodaję zamrożone truskawki.
Upieczony biszkopt przecinam na dwie części. Śmietanęubijam na sztywno, dodaję cukier puder i żelantynę. Szybko mieszam i wykładam na jedną część biszkoptu , przykrywając drugą. Lekko dociskam.
Na górę ciasta wylewam tężejącą galaretkę z truskawkami. Wkładam do lodówki na ok. 2 godziny.