Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamrożone truskawki to świetny pomysł na szybki deser.W tym przypadku świetnie sprawdziły się do ciasta. Fajne ciasto na zimowe popołudnie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32580
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9696
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32580
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9696
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Składniki
Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier, żółtka i olej mieszam. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i kakao .Wsypuję do masy z jajek i delikatnie mieszam. Wylewam na blachę , piekę ok.30 minut z tem .170 stopni. Do suchego patyczka.Studzę.
Żelantynę rozpuszczam w 2 łyżkach wody. galaretki rozpuszczam w 1/2 litra wody , mieszam i dodaję zamrożone truskawki.
Upieczony biszkopt przecinam na dwie części. Śmietanęubijam na sztywno, dodaję cukier puder i żelantynę. Szybko mieszam i wykładam na jedną część biszkoptu , przykrywając drugą. Lekko dociskam.
Na górę ciasta wylewam tężejącą galaretkę z truskawkami. Wkładam do lodówki na ok. 2 godziny.