Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste krokiety"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4547
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1619
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 490
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4547
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1619
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 490
Składniki
Z podanych składników przygotuj ciasto i usmaż naleśniki.
Cebulę pokrój w cienkie talarki, posyp solą i delikatnie zeszklij na rozgrzanym oleju. Po chwili zdejmij ją z ognia i przełóż do miski. Dosyp bułkę tartą i ser żółty starty na tarce o grubych oczkach. Całość dokładnie wymieszaj.
Przygotowany farsz rozłóż równo na usmażonych naleśnikach i zwiń je w zgrabne paczuszki.
Do jednej miski wbij jajka, dopraw je solą i roztrzep. Zanurz w nich cebulowe krokiety, a po chwili obtocz je w bułce tartej wsypanej do drugiego naczynia.
Usmaż je na mocno rozgrzanym oleju, z każdej strony na złoty kolor. Podawaj np. z czerwonym barszczem.
Jadwiga Kwiek z ZakliczynaŹródło: Super TV