Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste placuszki z kalarepki"
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3015
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2738
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3359
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3015
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2738
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3359
Składniki
Kalarepki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Posolić, odstawić na czas, aż puszczą sok, potem odcisnąć.
Dodać roztrzepane jajka, posiekaną dymkę, ser oraz tyle bułki tartej, by się połączyły w jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron, aż będą rumiane. Można podać z sosem jogurtowym, doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę.
Ostrzejszy smak można uzyskać, dodając pokrojone kiszone ogórki i majonez.
ok. 30 minut, koszt porcji ok. 2,5 zł, przepis na 4 porcje, kalorie na porcję ok. 262 kcal.Źródło: Kobieta i życie