Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aksamitny krem z pieczarek"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11632
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8104
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1123
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11632
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8104
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1123
Składniki
Pieczarki umyć, pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać przyrumienione na maśle pieczarki, poddusić pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem. Część pieczarek odłożyć do dekoracji zupy, resztę zmiksować na idealnie gładki krem z bulionem drobiowym.
150 ml śmietany dokładnie wymieszać z niewielką porcją lekko wystudzonej zupy i tak zahartowaną wlać do garnka, wymieszać z całością zupy. Dzięki temu śmietana się nie zwarzy.
Krem pieczarkowy podawać najlepiej w bulionówkach. Każdą porcję udekorować kawałkami odłożonych podsmażonych pieczarek i umytym posiekanym szczypiorkiem, dodatkowo ozdobić kleksem z reszty śmietany.
Zupę podawaj z grzankami, groszkiem ptysiowym, lanymi kluseczkami albo grubszym makaronem typu świderki.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium