Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z indykiem i ryżem na ostro"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11584
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7993
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155085
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1109
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11584
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7993
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155085
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1109
Składniki
3-4 PORCJE (12 szt.) 30 min, PIECZENIE 25 min, porcja: 420 kcal, CENA: 5-6 zł
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. C. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na oleju.
Na patelnię dołóż mięso z indyka, dopraw solą, pieprzem i szczyptą chili. Przesmaż. Przełóż do dużej miski. Dodaj ryż, wymieszaj i ponownie dopraw.
Roztrzep dokładnie jajka ze śmietaną, dodaj żółty ser, przypraw, połącz z resztą składników.
Formę na muffinki natłuść (lub wyłóż papilotkami), nałóż masę. Pokrój drobniutko boczek i posyp nim babeczki.
Piecz w rozgrzanym piekarniku ok. 25 min. Babeczki po wyjęciu tylko trochę ostudź i od razu podawaj, gdy będą jeszcze mocno ciepłe.Źródło: Świat kobiety